HJEM 5 Om oss 5 Historien

Fra Samvirkelag til

Boutiqe Hotel

Det gamle Samvirkelaget står i ny drakt som Skåbu fjellhotell. Samvirkelaget har vært bygdas samlingspunkt gjennom alle tider. I dette bygget sitter mye verdifull historie, gode minner og lun atmosfære i veggene. Denne unike atmosfæren vil hotellet ivareta og gjenskape for våre gjester. På Skåbu fjellhotell og i Skåbu bygd ønskes alle varmt velkommen!

I 2008 kjøpte familien Haug fra Bærum den vakre fjellgarden, Lykkja i Skåbu. Garden består av over 20 hus fra 1500-1700-tallet, godt bevart i sin opprinnelige stand. De gamle autentiske bygningene innehar en rik bygdehistorie, urgamle tradisjoner og verdifulle minner.

I dag driver Sigurd og Kirsti Haug garden med tradisjonell gardsdrift og villsaudrift. De åpner gjestfritt garden for besøkende, og tar deg gjerne med på en omvisning i de gamle husene, kos med dyra og spennende historieformidling.

Skåbu er en inkluderende, sjarmerende og gjestfri fjellbygd. Lokalbefolkningen brenner for bygda si, og kanskje var det nettopp denne gjestfriheten og kjærligheten til bygda som fikk Sigurd Haug til å kjøpe det gamle Samvirkelaget som sto til forfall i Skåbu sentrum i 2015.

Det var ikke på det tidspunktet en klar plan med kjøpet av denne gamle sentrumsbygningen, men veien «blir til mens man går».

I løpet av de neste 4 årene flyttet 2 generasjoner til fra Bærum til Skåbu, og i engasjert og entusiastisk dugnadsånd ble det gamle Samvirketlaget totalrenovert. Den gamle bygningen fikk nytt liv. I 2019 åpnet det splitter nye boutique hotellet dørene sine, og det var med stor glede og stolthet vi igjen kunne fylle huset med latter, glede og verdifullt sosialt samvær.

Lykkja fjellgard

Fjellgarden Lykkja ligger i Skåbu i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen. Den ligger åpent og fritt i lia like sørvest for Skåbu kirke og sentrum, 815-820 m.o.h. med praktfull utsikt sør- og vestover mot Ruten og Jotunheimen. Bruket ble ryddet i 1830, fraskilt fra Nørdre Slåa i 1905, kjøpt av Østen Slåen (Løkken) og var i slekta til 1992. Med nye eiere ble eiendommen etter hvert videreutviklet. Eksisterende hus ble satt i stand og «nye» ble flyttet fra andre plasser og satt opp rundt tunet.

Siden Sigurd Haug kjøpte gården i 2008, har han og familien fortsatt oppgradering og tilført eiendommen ny tilvekst av eldre bygninger. Tunet på Lykkja er i dag omkranset med 20 hus. Alle har forskjellige funksjoner. Det eldste huset er fra slutten av 1500-tallet – noen fra 1700-tallet og igjen noen av litt «nyere» dato. Sigurd og Kirsti Haug bor og driver i dag Lykkja fjellgard, hvor de har 50 – 60 vinterfora villsau og 2 værer. Med i familien er også dølahingsten Haugajo. Les mer om Lykkja fjellgard

Book ditt opphold på Skåbu fjellhotell