aktiviteter

Finn roen eller kjenn på pulsen i storslått natur

Gå tur i fjellet, ta et sommerbad i elven, plukk sopp og multer, langrenn med kvikklunsj og appelsin i sekken, hundekjøring, ridetur i fjellheimen, topptur, sykkeltur, vandretur i Jotunheimen, rafting i Sjoa, tur til de spektakulære jettegrytene i Helvete eller rett og slett bare ”la humla suse”.

Med Skåbu som utgangspunkt finnes et bredt utvalg mulige aktiviteter i nærområdet og omegn. Alle aktiviteter kan gjøres på egenhånd eller i vår regi. Skåbu er en aktiv, kreativ og engasjert bygd.

Sommer og høst

Ønsker du å gå i fjellet, enten topptur eller vandretur, skreddersyr vi tur til dine ønsker og behov. Vi tilpasser turene etter interesser og ferdigheter og stiller gjerne med lokal guide.

Bestill vår gourmet-matpakke eller bålpakke, så sørger vi for at du er god og mett på turen. I Skåbuområdet er det nå to lavvoer og en gapahuk tilgjengelig for grilling og ly.

 

Vinter og vår

Knitrende snø og flammende himmel. En snødekt fjellheim og et lunt leirbål. Vinteren er en magisk tid å besøke Skåbu. Tempoet senker seg og alle lyder blir litt dempet. Det er ikke uten grunn at det er skigudinnen Skade har gitt navn til fjellbygda Skåbu. Her kan du gå mil på mil innover fjellheimen, i ro og fred.

 

Har du vært ute en lang dag smaker det også ekstra godt med en kopp varm sjokolade i peisestua når du kommer hjem.

 

Arrangementer og tilbud

Julequiz og førjulsfest 15. desember

Julequiz og førjulsfest 15. desember

Fredag 15. desember er det duket for julequiz og førjulsfest på Skåbu Fjellhotell. Dette er den siste av 6 quizkvelder i 2023, hvor det laget som har mest poeng etter siste runde vinner en gave. Bli med på en hyggelig førjulskveld på hotellet!

les mer
Førjulstid & romjulsfeiring på Skåbu

Førjulstid & romjulsfeiring på Skåbu

Desember er tiden for hygge med familie, venner & kollegaer. Kom i julestemning med oss på Skåbu fjellhotell, stress ned med en retreat-skitur og deilig mat i førjulstida eller book et romjulsopphold & nyttårsfeiring i Skåbu – Norges «bygde Winter Wonderland!»

les mer
Julekasse, matgaver & gavekort på Skåbu fjellhotell

Julekasse, matgaver & gavekort på Skåbu fjellhotell

Julekasse fra Skåbu Høyfjellsmat eller gavekort på valgfritt beløp som kan bestemmes når det måtte passe dere, enten dere velger en matopplevelse, et koselig opphold, en morsom aktivitet, kjøp av lokalmat eller en god kombinasjon. Velkommen til opplevelser med Skåbu fjellhotell og fjellbygda Skåbu!

les mer

Det skjer gjennom året

Med Skåbu som utgangspunkt finnes et bredt utvalg mulige arrangementer i nærområdet og omegn.  Skåbu er en aktiv, kreativ og engasjert bygd. Med stort pågangsmot og brennende iver går næringsliv og lokalbefolkning sammen om å arrangeres flere store årlige begivenheter. Konstruktivt samarbeid om arrangementene våre er spennende og givende, og til stor glede for både lokale, hytteeiere og besøkende. 

Sommer

 • Liv Lågå festival (3. helgen i juni)
 • Fisketur helg
 • Peer Gynt spelet
 • Toppturhelg
 • Quizkveld

Høst

 • Rakfisk-VM (siste helgen i november)
 • Skåbu fjellmaraton (1. oktober)
 • Quizkvelder

Vinter

 • Nyttårsmiddag
 • Gausdal Maraton (15. januar)
 • Akedag
 • Topptur
 • Påskeaktiviteter
 • Quizkvelder

Vår

 • Hesteslipp
 • Fjellskitur
 • Topptur vinter/vår

Besøk Lykkja Fjellgard

I 2008 kjøpte Sigurd Haug Lykkja Fjellgard, en gammel gård som ligger høyt og fritt i lia like sørvest for Skåbu sentrum. Sigurd og familien kjøpte senere samvirkelaget i Skåbu, som i dag er pusset opp og omgjort til Skåbu Fjellhotell. Sigurd og Kirsti Haug bor og driver i dag Lykkja fjellgard, hvor de har 50 – 60 vinterfora villsau og 2 værer. Med i familien er også dølahingsten Haugajo.

Det er mulig å avtale gårdsbesøk og omvisning på Lykkja, møte med dyra, sledetur eller andre aktiviteter på gården. Vi tilbyr også pakker med omvisning og en smak av Høyfjellsmat servert på gården.

Forespørsler om omvisning/aktiviteter sendes til post@skabufjellhotell.no / +47 61 29 55 00

 

Gruppe, bedrift eller bare på jakt etter noe helt spesielt?

Er du er på jakt etter noe spesielt? Ønsker du å booke hele hotellet til din bedriftssamling eller er dere en større gruppe som ønsker å besøke oss?

Ta kontakt, så finner vi en løsning sammen!

+47 61 29 55 00

post@skabufjellhotell.no