mat og drikke
Et godt måltid er mer enn bare mat…
Gudbrandsdalen har en stolt og rik matkultur. Visste du at gudbrandsdalsosten og den kommersielle rakfisken har sin opprinnelse i Skåbu?
I vårt kjøkken bruker vi et bredspekket utvalg smakfulle, kortreiste og ureiste råvarer fra Gudbrandsdalen. Villsau og utegris får vi fra eget gardsbruk og fisk og vilt fra lokale fangstfolk. En av spesialitetene vi serverer er indrefilet av elg, og oppskriften kan du finne her.
I hotellrestauranten serverer vi norsk mat basert på norske mattradisjoner og sesongens lokale råvarer. Vi ønsker å gi våre gjester gode matopplevelser i en lun og hjemmekoselig atmosfære.
Vel bekomme!
Restaurant Skadir
Restaurant Skadir vektlegger smaken av norske fjell og lokale råvarer med mest mulig rene og naturlige ingredienser. Kjøkkenet benytter friske råvarer tilgjengelig i sesong, villsau og fjellgris fra eget gårdsbruk og vilt og fjellørret fra lokale fiskevann. Restauranten er åpen for alle. Bord til middag i restauranten må reserveres senest innen kl. 12,00 samme dag. For lunchservering trengs ingen reservasjon. Telefon +47 61 29 55 00 eller [email protected]. Si gjerne fra om allergener eller spesielle ønsker.
For åpningstider, se her.
Skåbu Fjellhotell i 360 Eat Guide
Skåbu fjellhotell og Restaurant Skadir med kjøkkensjef Lukasz Socha har nylig blitt tildelt to sirkeler i 360 Eat guide. Besøk oss for en uforglemmelig matopplevelse! Les mer her.
Skadir
Jeg kjenner disse fjellene
Jeg kjenner
skogenes stillhet og viddenes vinder
Jeg kjenner
fiskenes veger i vannene
og
fuglenes flukt under himmelen
Jeg er Skadir
Jeg er jaktgudinna
Til alle tider har jeg styrt her
over årets variasjoner
over lysets skiftninger
og
dyrenes vandringer
Jeg er Skadir
Jeg er jaktgudinna
Her vokter jeg over fjell og skoger
og jeg velger meg
Skåbu
Tori Virik Nøvik
Møt Lukasz
Hotellets kjøkkensjef, Lukasz B. Socha, er kjent for å dekomponere tradisjonelle oppskrifer og sette dem sammen igjen med nye kulinariske teknikker. Med respekt i det tradisjonelle benyttes moderne tilnærminger for et nytt personlig uttrykk. For Lukasz er råvarene det viktigste; mest mulig kortreist mat i sesong gir et ekte og rent gastronomisk uttrykk.
Lukasz har bakgrunn fra restaurantdrift og har drevet sin egen restaurant og fått svært gode omtaler i bla prestisjetunge Gault & Milleau med sin kulinariske meny og kjøkken, samt «best Chef of the young Generation». Lukasz har også vært deltager i diverse kulinariske program og gastronomiske show. Han startet sin kjøkkenkarriere i Oxford, England, der han var var elev ved den gastronomiske skolen. Deretter var han lærling ved Franske Sadler, en svært krevende men også motiverende og nyttig erfaring ifølge han selv.
Lukasz understreker at hans motivasjon er en kontinuerlig utvikling av sine kulinariske evner. Ved siden av kjøkkenet er bøker, reiser og samarbeid med andre kokker en stor inspirasjon. Han angriper sin oppgave som kokk med hardt arbeid og en ærlig tilnærming til sanser og vitebegjær. Han behandler kjøkkenet med samme utpregede respekt han gir andre kunstformer som maling, musikk og teater.
Åpningstider
Frokost
Serveres mellom kl. 8 og 10.
Start dagen med en god kopp kaffe og verdens vakreste utsikt! Vi serverer deg frokost ved bordet til det tidspunktet du ønsker.
Husk å meld fra kvelden i forvegen når du ønsker frokosten servert, og hva du vil spise. Du kan velge mellom et utvalg av egenprodusert kjøttpålegg og lokalproduserte oster, hjemmelaget syltetøy, egg, hjemmerøkt bacon og selvfølgelig varmt brød, juice og nytrukket kaffe og te. Se vår «Farm to Table» frokostmeny her.
Lunsj
Åpningstider:
Vi serverer lunsj fra torsdag til lørdag kl. 13.30 til 15.30.
Ekstra lang søndagslunsj fra kl 13.30 til kl. 18.00.
Torsdag serveres suppelunsj.
Fredag og lørdag serveres a la carte. Se vår lunsjmeny her
Lørdag og søndag serveres også julelunsj spesial:
Julelunsj lørdag (kl. 13.30 – 15.30)
JULETALLERKEN
Medisterkaker, juleribbe og julepølser av frittgående fjellgris.
Serveres med poteter, grønnsaker & saus
Til dessert: kaffekake med toffee saus
Kr. 550,- per person
Juletallerken må forhåndsbookes.
Ekstra lang søndags julelunsj (kl. 13.30 – 18.00)
JULETALLERKEN
Medisterkaker, juleribbe og julepølser av frittgående fjellgris.
Serveres med poteter, grønnsaker & saus
Til dessert: kaffekake med toffee saus
Kr. 550,- per person
Juletallerken må forhåndsbookes.
Dersom dere er en større gruppe eller har spesielle ønsker utenfor hotellets åpningstider, anbefaler vi å gjøre en reservasjon i forkant eller sende en forespørsel.
Kontakt oss på tlf. 61 29 55 00 eller send en forespørsel for bordreservasjon:
Middag
Torsdag, fredag og lørdag:
Serveres tre retters meny kl. 18.30
Fredag og lørdag:
I tillegg til 3 retters meny, serveres også 5 retters Tasting Meny.
Tastingmenyen serveres kl. 18.30
Søndag:
Søndag serveres sen julelunsj/tidlig middag kl. 13.30 – 18.00
(for meny, se lunsj).
Bordreservasjon senest kl. 12 samme dag.
Husk å oppgi allergener og/eller spesielle ønsker ved bordreservasjon
Menyene baseres på sesongens tilgjengelige rårvarer. Ved ønske om å få tilsendt menyer, send e-post til [email protected].
Restaurant Skadir har stengt mandager og tirsdager.
Vin
En god vin kan løfte et godt måltid til nye høyder! Vi har et rikholdig utvalg av gode viner som står godt til maten vi serverer. Vi har laget vinpakker som er satt sammen for å matche menyene perfekt, og vi har også satt sammen egne pakker med naturvin. Naturvin er en lidenskap for oss, og vi samarbeider med mange småskala produsenter som lager naturvin i verdensklasse. Vil du ha vinmeny med kun naturvin eller en kombinasjon av naturvin og tradisjonell vin er det mulig hos oss.
Naturvin
I tillegg til et stort utvalg av ordinære viner har vi i tillegg tatt inn et lite, men veloverveid sortiment naturvin som passer til våre menyer.
Sammen med vår norske leverandør, Sønnavin, har vi testet, smakt og ikke minst besøkt vinprodusentene vi kjøper naturvin fra.
Det er en voksende interesse for naturlige ingredienser uten tilsetninger, og naturvin er fortsatt eksklusiv type håndverksprodukt i småskala – akkurat slik som vi på Skåbu fjellhotell serverer menyer med råvarer fra egne gardsbruk, vilt og fisk fra Skåbu – foredlet og bearbeidet i eget foredlingsanlegg.
Våre leverandører av naturvin befinner seg i det spanske høyfjellet ikke så ulikt de forhold vi har i Skåbu. Vi lot oss imponere og sjarmere av små engasjerte familiebedrifter med kunnskap, ideologi og genuint engasjement, egenskaper vi enkelt kunne kjenne oss igjen i.
Catering og Take-Away
Ønsker dere fjelltapas, dessert eller en hel festmeny levert hjem, send forespørsel til +47 61 29 55 00 / [email protected]. Vi tar forbehold om kjøkkenets kapasitet.
Skåbu Høyfjellsmat
Skåbu fjellhotell foredler og produserer lokalmat basert på råvarer fra eget gårdsbruk, fisk og vilt fra Skåbu og små og mellomstore produsenter i Gudbrandsdalen.
Høyfjellet har utmarksbasert landbruk som har vært en del av Norge sin landbrukskultur siden steinalderen. Utmarksbruk og annen landbruksdrift skaper og opprettholder økosystemer som er viktig for oss og vårt miljø.
Skåbu og Gudbrandsdalen har lange og rike tradisjoner for jakt, fiske og foredling. Rent vann, ren luft, beite med høyt næringsinnhold og etisk dyrehold gir spesielt høy kvalitet på råvarer og ferdig foredlede produkter. Godt for dyra og godt for oss!
Vår oppskrift:
En dose bærekraftig matproduksjon, en dæsj mathistorie kombinert med et stykke skikkelig håndverk, stolthet og respekt – gir kvalitetsprodukter som gjør godt for kropp og sinn.
Skåbu Høyfjellsmat tilbyr et variert utvalg håndverksprodukter og hjemmelaget julemat. Vi har utsalg på hotellet og leverer ved bestilling.
Vi leverer julekasse fra Skåbu Høyfjellsmat og Skåbu fjellhotell med deilig mat til julemiddagen og til lange julefrokoster. For bestilling av julekasse, klikk her.
Ved levering: Vi leverer i Skåbu – Vinstra og langs E6 til Oslo/Bærum. Kontakt oss på [email protected] for bestilling av Høyfjellsmat.
Velkommen innom oss for en hyggelig lokalmathandel på Skåbu fjellhotell.
Kortreist og rettferdig
Hos oss kan du være trygg på hvor maten din kommer fra, og at dyrene du spiser har hatt et godt og verdig liv.
Vi produserer all maten vår selv. Noe av det serverer vi i restauranten. Resten selger vi hos Høyfjellsmat – vår nettbutikk for utsalg av lokalmat.