Hjem 5 Aktiviteter 5 Sykkelturer

Sykkeltur; Heidalsmuen rundt

Tekst og bilde; Kristian Brakestad, Skåbu

Om du ønsker en sykkeltur i majestetiske omgivelser anbefaler jeg å sykle rundt Heidalsmuen. Turen krever at du er komfortabel med å sykle på sti. Det er få/ingen teknisk vanskelig utfordringer, men gode dekk og sykkel egnet for turen er en forutsetning. Jeg pleier å starte fra Tverrbygda/Breistulen, og sykler fra Bukkebu mot Musetrin. Du kan sykle rundt Heidalsmuen med eller mot klokka, begge turene gir fantastiske opplevelser. 

Med start fra Gamle Munchesæterveg fra (Nye) Mugsætervegen vest for Heidalsmuen, sykler du opp på en ganske fin vei/sti. Etter hvert blir det noe mer steinete og fuktig, men man sykler hele veien med god teknikk og tilstand. Fra nordenden av Heidalsmuen er det en veldig fin skråning til Bærdøla, som er vasket over. Da går det bra til Nerdalsfiskeløysa som er lett å passere på hjul. Etter ca 2-300 meter tar det en sti til høyre mot Geitfjellet. Følg dette og mål på stiene mot Kviknegråhø. Det kan være litt vanskelig å finne riktig sti på grunn av mange kryss, men hold høyden til du finner en sti som går mellom Kvikengråhø og Kringlefjellet. (Hvis du drar tidlig, kommer du til en sti i bunnen av Kringlefjellet som stopper i lyng og bær). Følg stien mellom fjellene og nyt turen mot Heidalsmuen ned til bekkenet som svinger inn til Sandåa (stien er noe uklar når du kommer til bekken, men du ser den på den andre siden). Derfra er det en fin fjellsti ned til Mugsætervegen igjen.

Adgang
Enten fra en bil / sykkel fra Mugsetervegen (lekter fra Skåbu og Meringdalen) eller med sykkel fra Bukkebu i Tverrbygda.

Detaljert info er å finne på Trailguide.

 

Se alle aktiviteter

Aktiviteter sommer og høst

Aktiviteter vinter og vår