Hjem 5 Aktiviteter 5 Vandretur Gråhø

Nærtur til Gråhø

Gråhø er en av våre fantastiske nærturer med utgangspunkt fra hotellet. Du kan velge å gjøre turen til en topptur eller en rundtur.

Terrenget er lett å ferdes i og fjellene er gjestmilde. Utsikten og rammen av fjell i alle retninger fra Rondane til Jotunheimen og Galdhøpiggen er spektakulær og meditativ. Skåbu-fjellene leverer den ultimate naturopplevelsen.

Start; Kamssetervegen vis a vis hotellet. Følg veien til porten. Gå til venstre etter porten og deretter til høyre ved enden av veien. Fortsett videre til grusveien snevrer seg inn til en sti gjennom skogen.

Etter ca. 2,5 km er du ute av skogen. Følg stien til du ser et skilt som markerer ny retning til Gråhø (2,5 km). Ved skiltet ser du en stor stein og en benk. Kanskje tid for første rast? En pust i bakken på benken, kaffekopp og en stille stund.

Herfra kan du velge å gå turen som en topptur med samme vei tilbake, eller følg stien fra Gråhø til Murudalssetrin tilbake til Kutjønn og ned samme vei tilbake til Skåbu sentrum.

Se bildekarusellen nedenfor for veibeskrivelse.

Vanskelighetsgrad; enkel til middels

Tid; Halvdags tur (2-5 timer).

Variasjon; fra Murudalssetrin kan du gå budeieråket til Skardfjellet. Det finnes stier og muligheter på kryss og tvers i fjellet. Fra Kutjønn mot Skardfjellet kan du følge stien ned til en Lavo. Her kan du sitte i le og ly for været og nyte en medbrakt lunsj og noe varmt i koppen.

Bruk dagen i fjellet og gled deg over fantastiske naturopplevelser, ro og frihet.

Klikk på bilde for anvisning av turen

Se alle aktiviteter

Aktiviteter sommer og høst

Aktiviteter vinter og vår