Skåbu Fjellhotell

Lykkja fjellgard

Lykkja fjellgard

Historie

Garden Lykkja ligger i Skåbu i Nord-Fron kommune i Gudbrandsdalen. Den ligger åpent og fritt i lia like sørvest for Skåbu kirke og sentrum, 815-820 m.o.h. med praktfull utsikt sør- og vestover mot Ruten og Jotunheimen. Bruket ble ryddet i 1830, fraskilt fra Nørdre Slåa i 1905, kjøpt av Østen Slåen (Løkken) og var i slekta til 1992.

Med nye eiere ble eiendommen etter hvert videreutviklet. Eksisterende hus ble satt i stand og «nye» ble flyttet fra andre plasser og satt opp rundt tunet.

I 2008 kjøpte Sigurd Haug gården og har fortsatt oppgradering og tilført eiendommen ny tilvekst av eldre bygninger. Tunet på Lykkja er i dag omkranset med 20 hus. Alle har forskjellige funksjoner. Det eldste huset er fra slutten av 1500-tallet – noen fra 1700-tallet og igjen noen av litt «nyere» dato.

 

Om Lykkja fjellgard

På Lykkja bor Sigurd og Kirsti Haug, engelsk setteren Diva og et 50 – 60 vinterfora villsau og 2 værer. Med i familien er også dølahingsten Haugajo. Årene som er gått har vært en spennende reise for oss med gårdsstell, dyrehold og entreprenørvirksomhet i skjønn forening.

 

Avstander til…

Oslo -> Skåbu – ca 3,5 – 4 timer
Skåbu -> Gjendesheim – 1,5 time
Skåbu -> Vinstra – 30 min
Skåbu -> Otta – 50 min

Les mer om Lykkja fjellgård på egen nettside her; http://www.lykkjafjellgard.no

 

nb_NONorsk bokmål