Skåbu Fjellhotell

Historie

Historie

Beliggenhet
”Skåbu er Nord Europas høyestliggende bygd (870 m.o.h.), og en av Norges vakreste bygdeperler. Bygda er endel av Gudbrandsdalen og ligger sentralt plassert på trappen til Jotunheimen nasjonalpark, omgitt av gjestmilde fjell, vakker natur og gamle maleriske tun.

Historie
I Skåbu har steinaldermenneskene drevet med jakt og fangst allerede for 10000 år siden, og i 2014 fant arkeologer rester etter brent elgbein som er det eldste funnet etter elgjakt i Norge, og blant de eldste funnene etter mennesker her i landet overhode.
Skåbu ligger i Elgland og her finner du Europas største elgtrekk. Flere hundre elger går fra snørike til snøfattige områder for å få mat om vinteren, og tilbake om våren.

Jakt, Fangst og matkultur
Jakt og fangst har lange og stolte tradisjoner i Skåbu, og er en naturlig aktivitet i bygda på høsten. Hånd i hånd med våre nedarvede jakttradisjoner finner vi gamle konserveringsmetoder av mat, og en spennende og innholdsrik matkultur. Vi har en unik tilgang til smakfulle råvarer i hele Gudbrandsdalen som gir maten vår høy kvalitet og næringsinnhold.

Skåbu fjellhotell
På Skåbu fjellhotell bor du naturskjønt og hjemmekoselig. I restauranten vår kan du nyte god lokal mat, basert på sesongens råvarer og gamle mattradisjoner, og i peisestuen er det tilrettelagt for sosial hygge og avslapning.

Turmuligheter
Det finnes en et bredt spekter av turmuligheter fra helt enkle fjellturer til spektakulære topper. Fra Skardfjellet i Skåbu ser du inne i 4 nasjonalparker: Jotunheimen, Reinheim, Langsua og Rondane. I sommerhalvåret er det flere åpne fjellveier som gjør at du raskt kommer deg på tur til Besseggen eller Glittertind.

Andre aktiviteter
Nærheten til dyr og natur er nok det som først og fremst gjør Skåbu til en spesielt attraktiv reiselivsdestinasjon, men det finnes mange ulike aktiviteter å gjøre i Skåbu som bl.a. ridning i fjellet, seterbesøk, sykkelturer, hundekjøring, hest og vogn (eller slede om vinteren). Vi har en gammel vakker kirke, et lite fangstmuseum, vår egen lille svømmehall, bakst og håndarbeidstradisjoner.
En kort biltur unna kan du besøke Sikkilsdalen og Sjoa rafting

Skåbu arrangerer bl.a.

* Liv Låga fra 13-15 juli der hele Skåbu forvandles inn til en stor markedsplass med boder, matservering og utekonsert med ”Ni Liv”,
*Norges vakreste maraton og halvmaraton den 29 september
* Norges mest spektakulære hundekjøringsløp (2. helgen i januar) med verdens lengste og mest krevende enkelt etappe. I løpet av et døgn har over 700 hunder hatt hvile og sjekkpunkt i Skåbu. Det er skikkelig liv og røre.

I Skåbu kjenner du gjestfrihet, varme og inkludering. Det er et godt sted å kjenne på roen, og bare være.

 

Hjertelig velkommen til Skåbu!

nb_NONorsk bokmål