Utsalg av lokalmat
Utsalg av lokalmat
Skåbu fjellhotell foredler og produserer lokalmat basert på råvarer fra små og mellomstor produsenter i Gudbrandsdalen, fisk og vilt fra Skåbu.
Høyfjellet har utmarksbasert landbruk som har vært en del av Norges landbrukskultur siden Steinalderen. Utmarksbruk og annen landbruksdrift skaper og opprettholder økosystemer («naturprosesser») som er viktig for oss og vårt miljø.
Skåbu og Gudbrandsdalen har lange og rike mattradisjoner, jakt og fiske tradisjoner. Rent vann, ren luft, beite med høyt næringsinnhold og etisk dyrehold gir spesielt høy kvalitet på råvarer og ferdig foredlede produkter. Godt for dyra og godt for oss!
Vår oppskrift: En dose bærekraftig matproduksjon, en dæsj mathistorie kombinert med et stykke skikkelig håndverk, stolthet og respekt – gir kvalitetsprodukter som gjør godt for kropp og sinn.
PRISLISTE
101. Hamburger av Skåbu-elg, kalv & villsau
Kr. 250,- pr. kg.
102. Elgsuppe av lokal Skåbu-elg
Anbefales toppet med cremé fraichê og vårløk.
Suppen skal kun varmes forsiktig opp.
Serveres med godt brød.
1 liter (ca 3-4 pers.) Kr. 400,-
2 liter (ca 6-8 pers) Kr. 750,-
103. Hjemmelaget Bolognese pastasaus
Kr. 200,- pr. 500 g.
Sausen varmes forsiktig opp på middels varme og helles over rykende varm pasta eller ris.
151. Lammepølser av villsau fra Lykkja fjellgard
Kr. 260,- pr. kg.
152. Røkte lammepølser med sennepsfrø av villsau fra Lykkja fjellgard og frilands-gris
Kr. 260,- pr. kg.
153. Røkte lammepølser med urter av villsau fra Lykkja fjellgard og frilands-gris
Kr. 260,- pr. kg.
154. Røkte lammepølser med soltørket tomat av villsau fra Lykkja fjellgard og frilands-gris
Kr. 260,- pr. kg.
155. Røkte lammepølser med chili av villsau fra Lykkja fjellgard og frilands svartgris
Kr. 260,- pr. kg.
156. Røkte lammepølser med løk av villsau fra Lykkja fjellgard og frilands-gris
Kr. 260,- pr. kg.
157. Røkte elgpølser av Skåbuelg og frilands svartgris (utsolgt, kan bestilles til levering etter jul),
Kr. 275,- pr. kg.
200. Lammecarré av villsau, sous vide behandlet (leveres på bestilling)
100Kr. 620,- pr. kg.
201. Lammecarré av dalasau, sous vide behandlet
Kr. 520,- pr. kg.
250. Indrefilet av villsau
Kr. 530,- pr. kg.
251. Indrefilet av dalasau
Kr. 440,- pr. kg.
300. Lammelår av Dalasau
Kr. 250,- pr. kg.
301. Røkt lammelår av Dalasau – helt lår (leveres på bestilling)
Kr. 300,- pr. kg.
351. Bacon
Kr. 330,- pr. kg.
400. Skinke røkt
Kr. 390,- pr. kg.
450. Villsaupaté – Anbefales på salte kjeks toppet med litt ripsgelè eller tindebærpurè
Kr. 400,- pr. kg.
451. «Glade fjellhøner»; Egg fra Skjelle gård – frittgående høner, kun økologisk kraftfôr.
12 egg; kr. 50,- eller «plukk selv»; kr. 5,- pr. egg
500. Urteolje – Anbefales på salater, som smaksforsterker til supper og pasta (lages på forespørsel).
Kr. 90,- pr. glass á 100 ml.
501. Rødbete ketchup – anbefales som erstatning for vanlig ketchup – sunnere og bedre (lages på forespørsel).
Kr. 100,- pr. glass á 280 ml.
502. Tindvedbær purè – anbefales både som tilbehør til viltkjøtt og desserter (lages på forespørsel).
Kr. 100,- pr flaske á 280 ml.
JULEKASSER FRA SKÅBU FJELLHOTELL
Bestill en julekasse med lokalmat fra Høyfjellsmat og Skåbu fjellhotell. I julekassen finner du et variert innhold av egenprodusert mat fra kjøkkenet vårt. Dette er en julekasse du koser deg med i romjulen når du kanskje er litt lei ribbe, lutefisk, pinnekjøtt og tradisjonell julemat, og bare vil ha noe som smaker godt.
Julekassen inneholder:
- Hjemmelaget rugbrød
- Pastrami av elg, skivet
- Røyket kjøtt av villsaulam, skivet
- Røkt skinke av frittgående svartgris, skivet
- Villsaupatè
- Egenprodusert bacon av svartgris
- Rødløks marmelade
- Rødbete ketchup
- Aiioli
- Trøffelsmør
- Urteolje
- Tindebær mousse
- Hjemmelaget granola
- En overraskelse fra oss på Skåbu fjellhotell
Pris kr. 1600,-
Kassen kan bestilles i hele desember med utlevering fra Skåbu fjellhotell etter kl. 12 den 23 desember.
For hver kasse som selges går kr. 50,- til organisasjonen for Mental Helse.
Gled noen du er glad i med en julekasse fra Skåbu fjellhotell, eller til hjemmehygge i romjulen.
God jul ønskes fra oss på Skåbu fjellhotell!






