Skåbu Fjellhotell

Cycling; Heimdalsmuen around

Text and Photo; Kristian Brakestad, Skåbu

If you want a bike ride in majestic surroundings I recommend cycling around Heidalsmuen. The tour requires you to be comfortable riding a trail. There are few / no technically difficult challenges, but good tires and bikes suitable for the trip are a prerequisite. I usually start from Tverrbygda / Breistulen, and bicycles from Bukkebu towards Musetrin. You can cycle around Heidalsmuen with or against the clock, both trips provide wonderful experiences. Detailed info can be found 

En fin tur som kan sykles begge veier. Med start fra Gamle Munchesæterveg fra (Nye) Mugsætervegen vest for Heidalsmuen, sykler du opp på en ganske fin vei / sti. Etter hvert blir det noe mer steinete og fuktig, men man sykler hele veien med god teknikk og tilstand. Fra nordenden av Heidalsmuen er det en veldig fin skråning til Bærdøla, som er vasket over. Da går det bra til Nerdalsfiskeløysa som er lett å passere på hjul. Etter ca 2-300 meter tar det en sti til høyre mot Geitfjellet. Følg dette og mål på stiene mot Kviknegråhø. Det kan være litt vanskelig å finne riktig sti på grunn av mange kryss, men hold høyden til du finner en sti som går mellom Kvikengråhø og Kringlefjellet. (Hvis du drar tidlig, kommer du til en sti i bunnen av Kringlefjellet som stopper i lyng og bær). Følg stien mellom fjellene og nyt turen mot Heidalsmuen ned til bekkenet som svinger inn til Sandåa (stien er noe uklar når du kommer til bekken, men du ser den på den andre siden). Derfra er det en fin fjellsti ned til Mugsætervegen igjen.

Access
Either by car or bike from Mugsetervegen (barge from Skåbu and Meringdalen) or by bicycle from Bukkebu in Tverrbygda.

Detailed info can be found at Trailguide.

Other offers and activities from Skåbu Fjellhotell

en_GBEnglish (UK)
nb_NONorsk bokmål de_DEDeutsch en_GBEnglish (UK)