Skåbu Fjellhotell

Utsalg av lokalmat

Utsalg av lokalmat

Skåbu fjellhotell foredler og produserer lokalmat basert på råvarer fra små og mellomstor produsenter i Gudbrandsdalen, fisk og vilt fra Skåbu.

Høyfjellet har utmarksbasert landbruk som har vært en del av Norges landbrukskultur siden Steinalderen. Utmarksbruk og annen landbruksdrift skaper og opprettholder økosystemer («naturprosesser») som er viktig for oss og vårt miljø.

Skåbu og Gudbrandsdalen har lange og rike mattradisjoner, jakt og fiske tradisjoner. Rent vann, ren luft, beite med høyt næringsinnhold og etisk dyrehold gir spesielt høy kvalitet på råvarer og ferdig foredlede produkter. Godt for dyra og godt for oss!

 

Vår oppskrift: 

En dose bærekraftig matproduksjon, en dæsj mathistorie
kombinert 
med et stykke skikkelig håndverk, stolthet og respekt 
– gir kvalitetsprodukter som gjør godt for kropp og sinn.

PRISLISTE
101. Hamburger av Skåbu-elg, kalv & villsau (på forespørsel)

Kr. 250,- pr. kg.

102. Elgsuppe av lokal Skåbu-elg 

Anbefales toppet med cremé fraichê og vårløk.
Suppen skal kun varmes forsiktig opp.
Serveres med godt brød.

1 liter (ca 3-4 pers.) Kr. 400,-

2 liter (ca 6-8 pers) Kr. 750,-


103. Hjemmelaget Bolognese pastasaus

Kr. 200,- pr. 500 g.

Sausen varmes forsiktig opp på middels varme og helles over rykende varm pasta eller ris.       

104. Demi-glace

Kr. 100,- pr.  100 ml.

Husets saus til kjøtt og vilt. Kokt på grønnsaker og kraftbein.


150. Kjøttboller av Villsaulam

Kr. 235,- pr. kg.

151. Lammepølser av villsau fra Lykkja fjellgard

Kr. 260,- pr. kg.

152. Røkte lammepølser med sennepsfrø av villsau fra Lykkja fjellgard og frilands-gris

Kr. 260,- pr. kg.

153. Røkte lammepølser med urter av villsau fra Lykkja fjellgard og frilands-gris

Kr. 260,- pr. kg.

154. Røkte lammepølser med soltørket tomat av villsau fra Lykkja fjellgard og frilands-gris

Kr. 260,- pr. kg.

155. Røkte lammepølser med chili av villsau fra Lykkja fjellgard og frilands svartgris

Kr. 260,- pr. kg.

156. Røkte lammepølser med løk av villsau fra Lykkja fjellgard og frilands-gris

Kr. 260,- pr. kg.

157. Røkte elgpølser av Skåbuelg og frilands svartgris (på forespørsel)

Kr. 275,- pr. kg. 


200. Lammecarré av villsau

Kr. 500,- pr. kg.

201. Lammecarré av dalasau  

Kr. 450,- pr. kg.


250. Indrefilet av villsau            

Kr. 530,- pr. kg.

251. Indrefilet av dalasau         

Kr. 440,- pr. kg.


304. Ferskt lammelår av villsaulam (begrenset antall)             

Kr. 280,- pr. kg.

300. Lammelår av Dalasau              

Kr. 170,- pr. kg.

301. Røkt lammelår av Dalasau – helt lår (leveres på bestilling)

Kr. 300,- pr. kg.

302. Fenalår av villsau             

Kr. 460,- pr. kg.

303. Fenalår av Dalasau             

Kr. 390,- pr. kg.


351. Bacon, skivet

Kr. 35,- pr hekto.


400. Skinke, røkt og skivet                   

Kr. 45,- pr hekto.

450. Villsaupaté – Anbefales på salte kjeks toppet med litt ripsgelè eller tindvedbærpurè

Kr. 400,- pr. kg.


451. «Glade fjellhøner»; Egg fra Skjelle gård – frittgående høner, kun økologisk kraftfôr.

12 egg; kr. 50,- eller «plukk selv»; kr. 5,- pr. egg


500. Urteolje – Anbefales på salater, som smaksforsterker til supper og pasta (lages på forespørsel).

Kr. 90,- pr. glass á 100 ml.

501. Rødbete ketchup – anbefales som erstatning for vanlig ketchup – sunnere og bedre (lages på forespørsel).

Kr. 100,- pr. glass á 230 ml.

502. Tindvedbær purè – anbefales både som tilbehør til viltkjøtt og desserter (lages på forespørsel).

Kr. 100,- pr flaske á 230 ml.

503. Aioli

Kr. 80,- pr. glass á 230 ml.

de_DEDeutsch