Ønsker du å gå i fjellet, enten topptur eller vandretur, skreddersyr vi tur til dine ønsker og behov. Vi tilpasser turene etter interesser og ferdigheter og stiller gjerne med lokal guide. Se våre turforslag nedenfor.
Skåbu fjellhotell kan også skreddersy niste og lager gjerne sin kjente gourmet matpakke eller tilrettelegger for grilling på bål. I Skåbuområdet er det nå to lavvoer og en gapahuk tilgjengelig for grilling og ly.
Kulturstier
Skåbu er en bygd som er rik på historie som går helt tilbake til steinalderen. Bli med på en kulturhistorisk vandring som tar deg med på en reise tilbake i tid. Her får du oppleve jernvinneanlegg fra middelalderen, dyregraver og andre flotte kulturminner
Ønsker du å gå i fjellet, enten det er topptur eller vandretur skreddersyr vi etter dine ønsker og behov. Med deg på turen får du vår gourmet matpakke.
Ønsker du å gå i fjellet, enten det er topptur eller vandretur skreddersyr vi etter dine ønsker og behov. Med deg på turen får du vår gourmet matpakke.
Falkefangeranlegget ved Jotunheimvegen er det eneste restaurerte fangstanlegget for falk i Skandinavia. Det er foretatt arkeologiske utgravinger av fangsthytta og fangstplassen, og anlegget er bygd opp igjen slik det en gang stod da det var i bruk for om lag 300 år siden.
Fra toppen av Falkefangerfjellet har du fantastisk utsikt, med fjell på alle kanter og fjellvann hvor enn du vender blikket. Er du heldig kan du også få se falk, hauk eller fjellvåk.
Det er bare 15 minutters makelig gange på godt merket og opparbeidet sti før du når toppen. Har du lyst på en lengre tur i det vakre landskapet, er mulighetene mange. Med utgangspunkt fra Kvålssetra er flere gamle stier ryddet og merket.
Dalsbroen er en nesten 100 år gammel hengebro som binder Skåbu og Skåbubaklia over Vinstra elven. Den er en del av den gamle ferdselsåren mellom Skåbu og Baklia.
Den gamle ferdselsvegen mellom Skåbu og Skåbubaklia er over 300 år gammel og var eneste ferdselsvei mellom Skåbu og baklia fra 1700 tallet og frem til 1954 da ny bilvei ble bygget.
Kulturminnegruppen og reiselivsnæringen har satt i stand den gamle kulturstien og ønsker at alle som går denne hyggelige kulturvegen skal ha mulighet til å forstå hvordan det var å leve langs denne ferdselsåren, hvem som bodde her og hvordan de hadde det.
I Skåbuområdet har vi nå to lavvoer og en gapahuk hvor man kan søke ly, ta en hvil og spise niste. En ny lavvo ligger ved skiløypa fra Kutjønn mot Skardfjellet. Fra før har vi en lavvo som ligger mellom Åsen og Breistulen. Gapahuken ligger mellom Nysetra og Gråhø.