Skåbu Fjellhotell

Skåbu som feriemål i sommer

Skåbu er det ultimate utgangspunktet for en ferie med en skreddersydd kombinasjon av aktivitet, rekreasjon, måltidsopplevelse og nytelse.

 

Sentralt beliggende mellom flere nasjonalparker; Jotunheimen, Rondane, Reinheim, Dovre og Langshua (Trollheimen) – kun ca. 3,5 times kjøretur midt mellom Oslo i øst, Ålesund i vest og Trondheim i nord. Skåbu er Nord- Europas høyestliggende bebodde bygdesamfunn med 10.000 år gammel historie, tradisjoner, idyllisk omkranset av gjestmilde fjell og urørt natur.

Med utgangspunkt i Skåbu kan du klatre spektakulære topper eller vandre i gjestmild fjellheimen, sykle bratte og urørte nedfartsløyper eller tråkke mil etter mil innover spektakulære Jotunheimen, kjøre sjarmerende kjerreveier inn til Sikkilsdalen, Peer Gynt vegen eller Murudalsvegen over til Heidal og Sjoa. Et stopp på veien innom fjellgården Glittersjå anbefales; her kan hele familien hilse på elgen.

Besøk Helvete med sine unike jettegryter og steinformasjoner eller book en adrenalin-dag med rafting i Sjoa. Vi booker og arrangerer aktiviteten for dere i samarbeide med Go rafting Sjoa.

Du kan fiske og bade i små fjellvann, eller helt enkelt bare nyte god mat og drikke i solveggen på hotellterrassen – ren livsnytelse!

 
Her er våre 5 på topp tips:
  • Fjelltur: Topptur til Sikkilsdalshø – vår private Besseggen med magisk utsikt og garantert køfritt.
  • Kulturarv: Helvete; vandring i Nord-Europas største jettegryter. Du kan gå turen med eller uten guide.
  • Aktivitet med adrenalin: Rafting med Go Rafting Sjoa; En adrenalinfylt dag med proffesjonelle guider i Sjoa elven
  • Rekreasjon: Bestill en nistekurv fra hotellkjøkkenet, ta med en god bok og et pledd til Slangen eller Olstappen. Ta et forfriskende bad og nyt dagen i skjønn stillhet og ro.
  • Sightsing: Kjør en tur innover vakre Jotunheimen, Valdresflya, Sikkilsdalen eller Peer Gynt vegen. Kanskje ser dere en flokk reinsdyr på vegen. Parkér ved Kvålsetra og ta turen opp til det restaurerte Falkefanger anlegget 15 min gange fra Jotunheimvegen.

Vi ønsker å bidra med å legge til rette for et hyggelig og minnerikt opphold her hos oss i Skåbu og på Skåbu fjellhotell. 

 
Hjertelig velkommen til Skåbu fjellhotell!

Se priser og romvalg her.

Helvete i Espedalen

Legg igjen en beskjed

nb_NONorsk bokmål