Skåbu Fjellhotell

Intimkonsert med Mona Nylin, 5. juli kl 20.30

Skåbu Fjellhotell inviterer til innendørs intimkonsert med Mona Nylin.
Søndag, 5. juli kl 20.30. Billettpris kr 200,- pr pers.
Forhåndssalget starter fredag 26.06. Svært begrenset antall billetter. 
Ta kontakt for din reservasjon.

MN Records PRESSMEDDELANDE 16 JUNI 2020

Svenska Singer/Songwritern Mona Nylins hyllade album släpps digitalt

«Omtumlande kärlek blev musik» skriver Carl Edlom i Nya Wermlands-Tidningen den 11 juni om Mona Nylins album «Hela vägen hem». Mona Nylins tredje platta släpptes som CD i oktober förra året. Nu är hon redo för ett nätsläpp.

 
«Ett underbart fint, fullvuxet album» VF ✩✩✩✩✩
 
«En oas där man kan andas djupa friska andetag» NWT ✩✩✩✩
 
«Sånger från verkligheten, visor som berör» Dalademokraten
 

Musikvideo första singeln «Hela vägen hem»: https://youtu.be/5kA3Smz19F8
Musikvideo andra singeln «Du är så vacker»: https://youtu.be/5rs0AouUMJA
Musikvideo tredje singeln «Säg som det är»: https://youtu.be/9FKtFood-qw

Nedladdning av albumet «Hela vägen hem» från WeTransfer (t o m 22 juni): 

Läs hela pressmeddelandet, ta del av turnélista m.m genom att klicka på länken: https://nordicgigs.com/mn-records-pressmeddelande-16-juni-2020/

Presskontakt: Mona Nylin tel. +46 (0)76 296 70 47, e-post: monanylin@gmail.com

 
BIOGRAFI MONA NYLIN

Den svenska Singer/Songwritern Mona Nylin har alltsedan första EP:n släpptes 2006 hyllats för sin röst och berörande musik. Nu är hon aktuell med sitt andra fullängdsalbum «Hela vägen hem» (CD). Ett album på svenska som har spelats på svenska radiostationer under höst och vinter. Och albumet har

fått fina recensioner. Den 12 oktober släpptes den nya skivan och Mona har sedan dess varit på releaseturné i Sverige. Nu står grannlandet Norge på tur.

 
Norska skivbolaget Grammofon

– Jag började åka till Norge och spela 2016, när jag släppte låten ”Säg som det är” på Norska skivbolaget Grammofon. Nu har jag en egen platta med mig och låten «Säg som det är» finns med på den. ”Säg som det är” spelades i Norsk radio på en radioturné jag gjorde på sör- och östlandet 2016. Nu lanserar jag «Säg som det är» som musikvideo, tillsammans med ytterligare två singlar, titelspåret «Hela vägen hem», en sång om längtan efter att leva livet tillsammans, och kärlekssången «Du är så vacker». Jag skrev låtarna under en fyra år lång kärleksrelation. De är väldigt känslosamma. En recensent skrev om min debut-EP, som jag släppte 2006; «Det blöder poesi i hennes ord, i hjärtat, i musiken…”. Och det är väl så det är tänker jag, jag skriver rakt ur hjärtat.

 
Bakgrund

Singer/Songwritern Mona Nylin gav ut EP:n «Child of God» 2006, och har sedan dess hyllats av både svenska och utländska kritiker och publik. «En röst som kan lyfta allt» skrev musiktidningen Groove, «Hon äger guldstrupe», tyckte TV4 Nyhetsmorgon. Kulturbloggen.com menade att hennes påföljande fullängdsplatta «Presence» som kom 2011 var «En av årets bästa skivor». Första EP:n tog Mona ända till New York för spelningar på Manhattan, i Queens och Brooklyn, och sedan till Berlin, som blev hennes hemstad i många år. Här fanns många spelställen, inte minst spelade Mona som gatumusikant och fick möta en publik så vid och bred som hon aldrig skulle ha mött i en konsertlokal. I Berlin, bland alla spår av andra världskriget, all graffiti och all gatukonst, fann hon kärleken och inspiration till den första fullängdaren. Från Berlin åkte Mona vidare till Tel Aviv för att spela på musikfestivaler och i gatornas gränder. Därifrån bar resan hem till Sverige igen, och en ny cd-produktion.

 
Sånger från verkligheten

Den nya plattan «Hela vägen hem» har redan fått en lång rad fina recensioner. Värmlands Folkblad som ger 5 av 5 menar att det är; «Ett underbart fint, fullvuxet album”. I Nya Wermlandstidningen – 4 av 5 – kan man läsa; «Mitt i all hets och buller är det skönt att kliva in i en oas där man kan andas djupa, friska andetag. Så känns det när man lyssnar till Mona Nylins skiva «Hela vägen hem». Med kärleken i fokus

och Mona Nylins silverklara sång, som gör att man inget hellre vill än att lyssna lite till». Och Dala-Demokraten skriver; ”Det är sånger från verkligheten, sjungna för dagens människor, visor som berör”.

 
Singlarna ligger på alla musikplattformar. 
Här Spotify- och Youtubelänkar:

 

Spotify:

«Hela vägen hem»

«Du är så vacker»

«Säg som det är»

 

Musikvideos Youtube:

«Hela vägen hem»

«Du är så vacker»

«Säg som det är»

 

Hemsida: https://www.monanylin.com

Artistsida: https://www.nordicgigs.com/mona-nylin

Legg igjen en beskjed

nb_NONorsk bokmål