Skåbu Fjellhotell

Vandretur; Veslefjellkampen

Vandretur til Veslefjellkampen i Jotunheimen 

 
Tekst; Skåbu Fjellhotell. Foto; Tori Virik Nøvik og Skåbu Fjellhotell.

 

Flott tur for hele familien. På veien passerer man Falkefanger anlegget som er det eneste gjenoppbyggete falkefanger anlegget i original stand i Scandinavia. Her er det både historie og utsikt. Veldig flott tur i gjestmildt terreng.

 

Start turen med en vakker kjøretur fra Skåbu innover Jotunheimen til rasteplassen ved Kvålssetra (ca. 18 km). Parker bilen, trekk Jotunheimens friske, rene, klare luft godt ned i lungene, og nyt vakkert skue over fastlands-Norges mektigste fjellmassiv – spektakulære Jotunheimen.

Følg skiltet til Falkefangerhytta fra rasteplassen (ca. 1 km) mot Veslefjellkampen. Falkefangerhytta er det eneste restaurerte falkefangeranlegget for falk i Skandinavia, og er verdt et besøk i seg selv.

 

Fra Falkefangeranlegget er turen godt skiltet mot Veslefjellkampen, 1040 m.o.h.

Veslefjellkampen er en gjestmild topp og en fin tur for alle aldre.

 

Fra Veslefjellkampen har man fantastisk utsikt innover Jotunheimen. En god matpakke og noe godt og varmt i koppen, gir kropp og sinn et ekstra velbehag.

 

På Skåbu fjellhotell kan du bestille gourmet fjellmatpakke til turen.

 

God tur og god helg ønskes fra oss på Skåbu fjellhotell 

Legg igjen en beskjed

nb_NONorsk bokmål