Skåbu Fjellhotell

Internasjonal kokkeduell på Skåbu fjellhotell, 23. mars 2019

Skåbu fjellhotell ved sjefskokk Lukas Socha inviterer til Kulinarisk aften.

Anerkjente kokker fra forskjellige verdensdeler inviteres til Skåbu for å skape en kreativ meny fra områdets lokale råvarer. Lokal tradisjon vil bli utfordret med nye teknikker. Hver kokk som inviteres vil ankomme Skåbu med en egen utvalgt, eksotisk råvare. Råvaren vil kombineres med lokale, kortreiste matvarer på en ny og ofte overraskende måte. Kokkene vil «duellere» om rettene til en komplett åtte retters meny.

Det er planlagt fire forskjellige aftener som danner en kulinarisk syklus. Den første aftenen i syklusen vil avholdes på årets første vårdag, lørdag 23 mars og bestå av en åtte retters meny med tema «Vår, fjell & vann»

Kokken som er invitert for kveldens meny er sjefskokk Karol Sankowski med bakgrunn fra bla El Bulli, Nooma og Paul Boucuse Institute i Lyon.

Kokkene vil blant annet bruke lokal villfanget fisk, elg, rensdyr og norsk villsau sammen med ekte, rene råvarer kombinert med gjestekokk Karols utvalgte råvare; hvit og sort trøffel, regnet som en av verdens mest eksklusive råvarer. Sesongens trøfler er hentet fra det vakre Lanciano i Abruzzo, Italia. Kokkenes komposisjoner legger grunnlaget for en fantastisk kulinarisk opplevelse der gjestene tas med på en utsøkt reise i hyggelige omgivelser.

Karol Sankowski ser frem til å bryne seg på våre lokale og tradisjonsrike råvarer. De norske råvarene vil til dels være nye for Karol og inneholde spennende og utfordrende teknikker som legger grunnen for en unik og spektakulær kulinarisk aften.

Arrangementet har en introduksjonspris på kr 990,- pr pers.

Forespørsler/booking kan gjøres på telefon + 47 61 29 55 00 eller ved å følge booking-linken nedenfor.

Hjertelig velkommen til en unik gastronomisk opplevelse!

Karol Sankowski

Karol Sankowski er kjent som sjefskokk på restaurantene Przystań & Marina i Wrocław, en av Polens største og eldste byer. I løpet av tiden med Przystań & Marina har Karol fullført praksis på det prestisjetunge Paul Bocuse Institute i Lyon. Selv før han kom til Przystań & Marina, samarbeidet han med topprestauranter i hele Polen hvor han var opptatt av å raffinere sine oppskrifter og samarbeide med de beste av de beste.

Matlaging er hans første og fremste kjærlighet. Han er kjent for å si «mitt arbeid er mitt andre hjem». En av Karols signaturreetter er rødmulle tilberedt med flytende nitrogen ved en temperatur på minus 197 grader Celsius, som skaper en glitrende, frostet snø-utseende og serveres med béarnaise saus. En rett som varmer sjelen.

I 2017 ble han kåret til tittelen «Gault & Millau Head of the Wielkopolska Region – Lower Silesia» og i 2018 ble han kåret til «Head of the Year Gault & Millau Polska».

Som et ledd i Karols kulinariske eventyr, har han gjentatte ganger besøkt diverse europeiske land og jobbet i forskjellige legendariske og prisvinnende kjøkken som El Bulli, med tre Michellin-stjerner og fem ganger «Best Restaurant in the World» av 50Best. Han har også hatt praksisplass på det prestisjefulle Paul Bocuse Institute i Lyon, der han oppdaget teknikker som koking i vakum (Sous Vide). Karol har i tillegg jobbet med høyst respekterte kokker som Torsten Vildgaard (Nooma og Chef Studio) og Sasu Laukkon.

Karol elsker både mennesker og kjøkkenet, noe som er svært viktig for hans kommunikasjon med sine gjester. Gjennom gjestenes smak og ønsker bestreber han seg på å tilfredstille deres ganer. Sankowski bruker det meste av døgnets timer på kjøkkenet og kunne snakket i timesvis om sine retter. For han er kokkelivet ikke kun et arbeid, men en altoppslukende livsstil som han bevisst valgte og har omfavnet i mange år.

Łukasz Socha

Skåbu fjellhotells sjefskokk er Lukas Socha.

 

Lukas er kjent for dekomponere tradisjonelle oppskrifer og sette dem sammen igjen med nye kulinariske teknikker. Med respekt i det tradisjonelle benyttes moderne tilnærminger for et nytt personlig uttrykk. For Lukas er råvarene det viktigste; mest mulig kortreist mat i sesong gir et ekte og rent gastronomisk uttrykk.

 

Lukas har bakgrunn fra restaurantdrift og har drevet sin egen restaurant og fått svært gode omtaler i bla prestisjetunge Gault & Milleau med sin kulinariske meny og kjøkken, samt «best Chef of the young Generation». Lukas har også vært deltager i diverse kulinariske program og gastronomiske show. Socha startet sin kjøkkenkarriere i Oxford, England, der han var var elev ved den gastronomiske skolen. Deretter var han lærling ved Franske Sadler, en svært krevende men også motiverende og nyttig erfaring ifølge han selv.

 

Lukas understreker at hans motivasjon er en kontinuerlig utvikling av sine kulinariske evner. Ved siden av kjøkkenet er bøker, reiser og samarbeid med andre kokker en stor inspirasjon. Socha angriper sin oppgave som kokk med hardt arbeid og en ærlig tilnærming til sanser og vitebegjær. Han behandler kjøkkenet med samme utpregede respekt han gir andre kunstformer som maling, musikk og teater.

Legg igjen en beskjed

nb_NONorsk bokmål