Foto: Bård Gundersen

3. aug - 12. august 2018 - Peer Gynt på Gålå 

Med Jakob og Nils Ole Oftebro i rollen som Peer Gynt

Far og sønn Nils Ole og Jakob Oftebro kommer tilbake på scenen ved Gålåvatnet også i 2018! Regissør  Sigrid Strøm Reibo vil videreutvikle suksessforestillingen. Sikre deg din billett nå!

Ibsens dramatiske dikt følger bondesønnen Peer fra han er tidlig i tjueårene til han er en gammel mann. Årets versjon vil fremheve nettopp denne lange livsreisen, idet skuespillerne Jakob Oftebro og Nils Ole Oftebro deler tittelrollen, en fordeling som aldri tidligere er vist på Gålå. Ekstra kuriøst er det at far og sønn spiller på samme scene i utendørsamfiet ved Gålåvatnet.

Vi møter Peer første gang på 1960-tallet som en tjueårs gutt og følger ham gjennom fem akter som ender i vår egen tid. Jakob og Nils Ole vil sammen gi oss en fortelling om et liv som er levet, men kanskje ikke levd? Peers evne til alltid å ”gå utenom” tilsier at svaret på dette spørsmålet er temmelig tragisk for Peers del. Sammen med skuespillerne og det kunstneriske teamet skapes et univers som fremhever Peers liv som et luftslott. Peer gjør ufattelig mange forsøk på å leve et rikt og betydningsfullt liv, men fullfører ikke forsøkene sine fullt og helt. Han lever i et eventyr, i et uferdig Gyntiania.

”Peer Gynt” er som kjent en av litteraturhistoriens store klassikere, på samme tid universell og nasjonal der Ibsen harselerer med Norge og oss nordmenn. Den nye oppsetningen søker kjernen i Ibsens tekst, og vil fremheve dens tematikk med nye grep. Alt tilsier at regissør Sigrid Strøm Reibo vil skape en forestilling som oppleves nær og sterkt relevant.

Av Henrik Ibsen. Bearbeidet av Njål Helge Mjøs.
Musikk: Edvard Grieg/Simon Revholt/Sjur Miljetei

Ta kontakt med Skåbu Fjellhotel for booking og andre forespørsler:

nb_NONorsk bokmål